Nasi Goreng met Bakkeljauw

Nasi Goreng met Bakkeljauw

Nasi Goreng met Bakkeljauw

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

30 minuten.

Ingrediënten

200 gram Faja Lobi Bakkeljauw
3 eetlepels Faja Lobi Nasi Goreng (roerbakmix)
1/2 Madam Jeanette peper
3 theelepels Faja Lobi Knoflook
3 kopjes
Kotomisi Rijst
3 theelepels tomatenpuree
15 eetlepels olie
100 gram doperwten
3 takken selderij
1/2 ui

Bereiden

Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking gaarkoken.
Onthuidt de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Olie verhitten, bakkeljauw hierin lichtbruin bakken, hieraan toevoegen knoflook, ui, peper en 3-4 minuten roerbakken; Nasi Goreng (roerbakmix), tomatenpuree, doperwten en selderij toevoegen en omscheppen; de rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen Serveertip: Serveren met o.a. spiegelei, tomaat, komkommer,
Ei-Sliertjes,
Kouseband,
Gebakken Banaan,
Zuurgoed.
Variatietip: Serveer eens met Faja Lobi Pinda-
Saté saus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus